Meer weten?

BKWI Utrecht

BKWI werkt als een apart en herkenbaar organisatieonderdeel van UWV in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het bestaat sinds januari 2002. De oprichting van BKWI vloeit voort uit de invoering van de wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) in 2002.

BKWI bevordert de samenwerking tussen overheidsorganisaties. Ze zorgen ervoor dat gegevens over burgers en bedrijven door deze organisaties gedeeld worden op een snelle, makkelijke en veilige manier; binnen een paar seconden een digitaal klantdossier op maat. Primair werkt BKWI voor UWV, SVB en gemeenten, maar waar mogelijk helpen zij ook andere organisaties binnen het publieke domein.

BKWI is innovatief in oplossingen en maakt zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, voorzieningen en informatie. Hergebruik van bestaande voorzieningen is voordelig en efficiënt.

Openstaande vacatures

Linux Systeem- en Netwerkbeheerder

De functie systeem- & netwerkbeheer valt onder de afdeling Beheer & Ontwikkeling. Je maakt deel uit van een klein en hecht team van 5 vaste medewerkers. Elk teamlid heeft zijn expertise, al moet iedereen elkaars werk over kunnen nemen. Dit laatste is dan ook de reden dat je zowel als systeem- & netwerkbeheerder moet kunnen functioneren. Dat maakt het werk erg dynamisch en uitdagend.

Als systeem- & netwerkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het bedrijfsnetwerk, o.a. servers (virtueel, fysiek) en netwerkapparatuur (firewalls, switches, routers). Tevens werk je samen met leveranciers om voor een optimale dienstverlening van onze core-business te zorgen.

Daarbij wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van Linux systemen (CentOS, Docker, Kubernetes) in combinatie met open source software. Gezien we een klein team zijn automatiseren we zoveel mogelijk werk (ook wel GitOps/DevOps genoemd). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende monitoring oplossingen (Icinga2, Gravlog en Splunk) en configuratiemanagement tools (Chef en GitLab).

Utrecht Bekijk vacature

Java Software Engineer

  • Als Java-ontwikkelaar ben je onderdeel van de afdeling Beheer en Ontwikkeling en ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices en het uitbreiden van de functionaliteiten binnen de Suwinet-producten en dienstencatalogus. Daarnaast vervul je ook een rol in de derdelijns helpdesk zodat producten en diensten zo optimaal mogelijk performen.
  • Een van de twee te werven Java-ontwikkelaars zal nauw betrokken zijn bij het verder vormgeven van verantwoordingsrapportages (mbv Splunk) over het gebruik van producten en diensten van BKWI.

Als Java-ontwikkelaar ben je inzetbaar binnen projecten en scrumteams. Je hebt daarin een aanstekelijk enthousiasme voor het vak en je bent toegewijd om je kennis op peil te houden en te delen met je collega’s. Bovendien ben je een teamplayer met een gezond verstand en een creatieve aanpak. Je geeft feedback aan collega’s en staat open voor feedback van anderen. Je weet problemen te analyseren en op te lossen. Tenslotte vind je het belangrijk om onderhoudbare en leesbare codes te schrijven; het kwaliteitsniveau ligt hoog!

Utrecht Bekijk vacature

Test automatiseerde BKWI

Als test automatiseerder ben je onderdeel van de afdeling Beheer & Ontwikkeling en werk je binnen een ontwikkelteam aan verschillende testopdrachten binnen BKWI. Je beoordeelt of userstories klaar zijn om getest te worden en je ontwerpt testen die bij deze userstories horen. Vanzelfsprekend voer je de testen ook uit. De testresultaten rapporteer je aan producteigenaren en andere (interne) stakeholders. Eventuele verbeteringen die doorgevoerd moeten worden bespreek je tevens binnen het ontwikkelteam. Daar weet je jouw standpunten helder en overtuigend over te brengen.

Je houdt je voornamelijk bezig met het automatiseren van verschillende soorten testen. Denk aan regressie testen (Selenium Webdriver), performance testen (JMeter) en security testen.
Dit doe je in een omgeving waarin de Suwinet-Services (ICT-producten van BKWI) volgens een Agile/Scrum manier ontwikkeld worden in Java, in combinatie met microservices binnen docker, webservices en JSON/XML.

Utrecht Bekijk vacature

Meer weten?